Četvrtak 02.05.2019.
17:14
Vestionline

Kantera nema na turskom tviteru NBA, a za to mu je kriv Erdogan

Tanjug/AP
Kanter u duelu s Jokićem na drugom meču Denvera i Portlanda

U drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka u Zapadnoj konferenciji Portland je načinio brejk na Denverovom terenu pa je 1:1 u pobedama uoči dva meča pred njegovom publikom. Jedan od najzaslužnijih za uspeh protiv tima u kojem je najupečatljiviji ponovo bio Nikola Jokić jeste Kanter.

O njegovom učinku (15 poena, devet skokova) stoji podatak na zvaničnom tviter nalogu NBA lige, ali ne i u turskoj verziji. Tamo je izvešteno o učinku četiri njegova saigrača, a on je, sva je prilika namerno, izopšten. Na tom mestu, iza Mekaluma, najefikasnijeg s 20 poena, dato je da je rezultat bio 97:90.

Zna Kanter u kom grmu leži zec. Siguran je da plaća cenu otvorenom protivljenju autoritarnom predsedniku Turske Redžepu Erdoganu, po čijoj je volji dugogodišnjem NBA centru (od 2011) oduzeto državljanstvo jer podržava opozicionog Fethulaha Gulena. 

- Kakav je nered u državi kojom vlada diktator Erdogan. Jedini Turčin je igrao večeras, a zvanični nalog NBA na turskom me je uklonio. Igre Portlanda se ne emituju u Turskoj. Vlast kontroliše narod, u tome je problem. Kako zvanična NBA dozvoljava to - upitao se na kraju Kanter, direktno adresirajući svoj odijum na tviteru i na Erdogana, ilustrujući tvit uporednim podacima o učinku Portlandovih igrača na zvaničnoj i turskoj verziji da bi ukazao i slikom da nedostaje njegov.

 
2024 © - Vesti online