Petak 03.05.2019.
11:00 >> 14:22h
B.C.

Sidnej "zaključao" Luka Ivanovića

B.C.
rvenac protiv Melburn Sitija: Luk Ivanović slavi svoj prvi gol u eliti

Prezadovoljni učinkom 18-godišnjeg krilnog igrača, stručni štab i uprava drugoplasiranog kluba A-lige odlučili su da ponude Ivanoviću ugovor i za narednu sezonu, koji će ga vezati za nebesko-plave do juna 2020. godine.

Momak ponikao u redovima Belih orlova iz Boniriga je posle sjajne godine u mladom timu Sidneja dobio priliku od trenera Stiva Korike na početku ove sezone i iskoristio je na najbolji način. Ivanović je do sada igrao na ukupno 14 utakmica u A-ligi i azijskoj Ligi šampiona.

- Presrećan sam što sam dobio šansu da produžim saradnju sa Sidnejom. Za mene je igranje u nebesko-plavom dresu ostvarenje sna i zaista uživam u svakom momentu koji provodim kao deo tima - istakao je Ivanović posle potpisivanja novog ugovora.

Mladi Srbin je izrazio veliku zahvalnost treneru i upravi kluba.

- Stiv i ljudi iz rukovodstva pokazali su veliku veru u mene i zahvalan sam na tome. Za mene je velika stvar što mogu da igram u ovakvoj ekipi i bio je sjajan osećaj kad sam postigao svoj prvi gol za Sidnej. Iskreno se nadam da ću nastaviti da pružam dobre igre i u sledećoj sezoni i da se na taj način odužim svima u klubu za ukazano poverenje - poručio je Luk Ivanović.

Trener Sidneja Stiv Korika o Ivanoviću govori u superlativu.

- Prešao je dug put za kratko vreme i zaista sam impresioniran koliko je napredovao tokom ove sezone. Luk postaje važan član našeg tima i svi momci su istinski srećni što je deo ekipe. Uvek je sjajno kad kao kao trener imaš mogućnost da ukažeš priliku tako mladom i talentovanom igraču. Ivanović zna da mora da nastavi sa žestokim radom kako bi sačuvao mesto u ekipi i izborio se za još veću minutažu. Imam veliko poverenje u njega, ne samo za narednu sezonu, već i za predstojeći plej-of - istrakao je Korika.

 

Već ispisao istoriju kluba

Sa samo 18 godina Luk Ivanović je drugi najmlađi član sadašnje ekipe Sidneja (jedini mlađi je Džoel King koji je zaigrao tek prošle nedelje). Kad je debitovao, 1. decembra prošle godine u pobedi protiv Central Kousta (2:1), Ivanović se upisao u istoriju kluba kao prvi igrač rođen 2000. koji je zaigrao za prvi tim. Prvi i za sada jedini gol postigao je u februaru, u pobedi protiv Melburn sitija (2:0).

 

Poreklom iz Pomoravlja

Luk je rođen 6. juna 2000. u porodici srpskih emigranata iz pomoravskog kraja, a prve fudbalske korake napravio je u podmlatku APIA Lajkarda, odakle je prešao u Bonirig, za koji je debitovao u seniorskoj konkurenciji u martu 2017, sa samo 16 godina i devet meseci.

2024 © - Vesti online