Četvrtak 02.05.2019.
13:57
Vestionline, B92

Murinjo zavidi Klopu i Gvardioli

EPA/Andy Rain
Žoze Murinjo

On je istakao da je milanski tim pod njegovim vođstvom 2010. godine pobedio Barselonu sa 3:1.

- Trebalo je tada da damo četiri ili pet... Sve što se priča ide u pravcu one mantre da hiljadu puta ponovljena laž postane istina. Ovo nije istina - rekao je Murinjo.

Potom se detaljnije osvrnuo na duele odigrane pre devet godina.

- Ljudi kažu da je revanš meč bio doktorski rad iz defanzivnog fudbala, sa dva parkirana autobusa. Ni ne govori se da smo pre toga pobedili sa 3:1. U revanšu smo došli u poziciju da moramo da branimo rezultat jer smo ostali sa igračem manje. Protiv najboljeg tima na svetu... - rekao je Murinjo.

Istakao je da je u svom drugom boravku u Čelsiju postao šampion Premijer lige iako nije imao najbolji tim.

- Da bi postao šampion ne moraš da budeš najbolji u državi. Više treba da budeš strateg nego filozof. I onda je Čelsi opet postao šampion, pod Antonijom Konteom. Čelsi je bio ekipa koja se oslanjala na kontranapade, veoma defanzivna i fenomenalna u kontranapadima. I tada su to uradili zbog strategije. Tada zbog Antonija, ne zbog mene - naveo je Murinjo.

Istakao bi i da bi voleo da radi u uslovima koje imaju Jirgen Klop i Pep Gvardiola.

- Ako pogledate startnu postavu Liverpula, koliko njih je bilo tu kada je Jirgen došao? Nekoliko... Kada Pep nije bio zadovoljan bekovima, kupili su tri koja su se njemu sviđala. Onda je kupio golmana kao što je Klaudio Bravo, a kada mu se on nije svideo, sledeće godine je kupio Edersona. Jirgen je u klubu koji nije osvojio ništa godinama, a i dalje ima poverenje, samopouzdanje, uslove... Neću uzimati sledeći posao sve dok ne budem znao šta su tačne želje potencijalnog kluba, u smislu strukture i ciljeva - zaključio je Murinjo.

2024 © - Vesti online