Četvrtak 02.05.2019.
15:16
Vestionline

Ðurić: Regionalni vodovod na severu KiM do Vidovdana

M. Karović
Marko Đurić

On je, odgovarajući na pitanje novinara kada će vodovod, čija je izgradnja počela 2013.godine, biti završen i da li će se građani sa severa KiM i ovog leta suočavati s nestašicama vode, podsetio da je taj projekat iniciran još 2011. godine, ali da je od 2013. godine počela njegova realizacija ,ističući da je tek u vreme aktuelne vlasti obezbeđena konkretna podrška.

- Taj projekat realizuju četiri lokalne samouprave sa severa KiM, a ja sam predsednicima tih opština dao rok da vodovod bude završen do Vidovdana, za šta su obezbeđena sredstva, jer država sada ima više novca u budžetu nego ranije - naveo je Ðurić.

Upitan ko je odgovoran što vodovod, za koji je iz državnog budžeta najpre izdvojeno devet, a zatim i dodatnih šest miliona evra, nije ranije završen i na šta je novac potrošen, on je ponovio da projekat realizuju opštine na severu KiM i da je vlada obezbedila sredstva kako bi Srbi na KiM imali bolje snadbevanje vodom nego što su imali ranije.

- Verujem da lokalnim samoupravama nije nimalo lako da završe taj projekat, ako se uzmu u obzir nametnute takse, inspekcije koje se šalju iz Prištine i mnogi drugi problemi koje imaju Srbi u južnoj pokrajini, ali taj projekat će zahvaljujući podršci države biti završen do kraja juna - naglasio je Ðurić.

2024 © - Vesti online