Četvrtak 02.05.2019.
10:42
Vestionline

Tadić: U Engleskoj su me sve vreme tukli

Tanjug/AP
Dušan Tadić

Dušan Tadić se trudio da u najtvrđoj ligi na svetu napravi ime od sebe, ali mu nije uspelo. Povratkom u Holandiju iz Sautemptona, u starog velikana Ajaks, postao je član najprijatnijeg iznenađenja Lige šampiona.

- Otišao sam iz Premijer lige zato što su me tukli sve vreme. Ako ne igraš za neku od prvih šest ekipa, ne možeš da dominiraš na utakmici. Provedeš previše vremena na terenu bez dodira lopte. Uz to, u Engleskoj napadači nemaju mnogo zaštite od sudija. Recimo da je sve 80-20 odsto u korist defanzivaca. Mnogo je drugačije u Evropi, mnogo si zaštićeniji - rekao je Tadić i nastavio o Ajaksu: 

- Obožavam da igram za Ajaks, jer želimo da dominiramo sve vreme, da držimo loptu i napadamo protiv kojeg god ekipe da igramo. Pokazali smo da i manji klubovi mogu da sanjaju uspeh u Evropi. Sjajno je biti deo te priče. Igramo sjajan fudbal, imamo sjajnu filozofiju.

"Kopljanici" su na korak do velikog finala, spektakularnom pobedom 1:0 u Londonu protiv Totenhema.

- Lepa pobeda, ali imamo još mnogo posla da odradimo. Totenhem je velika ekipa, neće nam biti lako. Imamo dobar rezultat, ali ne možete da se bavite kalkulacijama ako želite da igrate u finalu Lige šampiona, nego ćemo i kod kuće da idemo na pobedu. To je najbolji način.

I njega je ovaj uspeh iznenadio. 

- Znao sam da ćemo imati sjajnu sezonu, ali niko nije mogao da očekuje polufinale Lige šampiona. Ipak, Ajaks je klub koji se nikad ne zadovoljava ostvarenim, već uvek traži i tera napred. Tako je i sada, svi želimo u finale. Pokazali smo protiv Juventusa i Real Madrida, dva velikana, da smo bolji tim. Igramo dobar fudbal, sa karakterom i tako ćemo i nastaviti. To je naša najveća snaga.

2024 © - Vesti online