Četvrtak 02.05.2019.
08:10
Vestionline

Venecuela: Policija bacila suzavac, demonstranti molotovljeve koktele (VIDEO)

Tanjug/AP
 

Samoproglašeni predsednik i lider opozicije u Venecueli Huan Gaido poručio je svojim pristalicama tokom protesta u Karakasu da su demonstracije nepovratan proces i da će se nastaviti svakoga dana dok se ne dostigne sloboda.

"Na pravom smo putu, nema povratka", poručio je Gaido, javio je BBC.

On je najavio da će od danas početi serija štrajkova koja bi na kraju dovela do generalnog štrajka, navodi britanski javni servis.

"Ako je režim mislio da smo dostigli maksimalan pritisak, ne mogu ni da zamisle koliko možemo da podnesemo", poručio je Gaido okupljenima.

Istovremeno, u Karakasu su organizovane provladine demonstracije, za koje predsednik Nikolas Maduro kaže da su organizovane povodom proslave Međunarodnog dana rada, 1. maja.

Predsednik Maduro ranije je u televizijskom obraćanju opisao Gaidove pristalice kao "malu grupu" čiji je plan propao, dok je lider opozcije ponovio pozive građanima Venecuele da izađu na ulice kako bi dovršili ono što je on nazvao "poslednjom fazom" njegovih napora da svrgne Madura.

U sukobima opozicije i policije u utorak je, prema zdravstvenim zvaničnicima Venecuele, povređeno 69 ljudi, od kojih je dvoje zadobilo prostrelne rane, preneo je BBC, dok je Rojters javio da je u sukobima ranjeno 100 ljudi.

2020 © - Vesti online