Četvrtak 02.05.2019.
03:30
Telegraf.rs, Vestionline

Evo zašto nikako ne treba piti gazirane sokove uz roštilj

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zaslađeni napici mogu i te kako da loše utiču na vašu kilažu i izgled, a imaju još gori uticaj ukoliko se konzumiraju sa pogrešnom hranom. Svašta nešto može da se desi i vašem telu i vašem zdravlju ukoliko je ovo vaša idealna kombinacija.

Proteinski obrok podrazumeva da jedete hranu koja vam pomaže da izgradite mišiće što je odlično. Ukoliko takvu hranu spojite sa zaslađenim napicima, nanećete sebi više štete nego koristi.

Istraživači su posmatrali 27 odraslih ljudi od kojih su dvoje uzimali 15 odsto proteina, jedan sa zaslađenim napicima, a drugi bez njih i dvoje sa 30 odsto proteina sa istim napicima.

Uz zaslađene napitke dolazi do toga da se smanjuje oksidacija masti, procesa koji započinje u telu, a oni koji jedu više proteina imaju manji procenat oksidacije masti. Zaslađeno piće povećava unos kalorija, a kalorije koje unesemo ovakvim napicima ne smanjuju našu glad već samo povećavaju nažu žudnju. Unos više proteina bez dodatog šećera smanjuje našu žudnju za slanom i začinjenom hranom. Unosom slatkih i gaziranih napitaka, apetit za ovim zabranjenim namirnicama se vraća.

Iako su proteini odlični za naš organizam i zdravlje, njihova konzumacija sa slatkim napicima poništava dobre efekte koji proteini imaju na naše telo.

Ukoliko započinjete dan sa proteinima i to sa jajima, nemojte da pravite grešku i jedete omlet sa zaslađenim sokom, već se držite kafe.

2024 © - Vesti online