Utorak 30.04.2019.
17:08
Vestionline

Mesi će biti odlikovan Krstom Svetog Đordija

EPA/Alberto Estevez
Mesijeva "desima": Argentinski as je deseti put prvak Španije s Barselonom

Argentinski as Lionel Mesi (31) onomad je i kao kapiten podigao trofej za prvaka Španije. S Barselonom je taj trofej osvojio deseti put. Do kraja sezone ima priliku da postane i petostruki uzastopni pobednik nacionalnog kupa (Barsa igra u finalu s Valensijom), a polufinalista je Lige šampiona (na Napu Kamp u sredu dolazi Liverpul).

Budući da je dugo najsjajnija zvezda kluba koji je jedan od simbola Katalonije, ta španska pokrajina je rešila da mu se najzad i oduži tako što će ga odlikovati svojim najvrednijim priznanjem. Mesi će primiti Krst Svetog Đordija, zaštitinika Katalonije (u našoj tradiciji odgovara Svetom Đorđu), koji se dodeljuje od 1981. Argentinskom asu biće tako ukazana i zahvalnost za dobrotvorne poduhvate budući da je njegov fond pomogao dečju onkologiju u Barseloni.

Mesi će biti šest dobitnik iz Barseloninog sportskog društva. Odlikovani su i proslavljeni holandski fudbaler Johan Krojf (2006), koji je bio i igrač i trener katalonskog velikana, i košarkaška legenda San Epifanio (1996).

2024 © - Vesti online