Sreda 01.05.2019.
06:30
Tanjug, Vestionline

Mnogi i ove godine idu do Resavske pećine za 1. maj

youtube.com/Resavska Pećina - Resava Cave
Resavska pećina

Resavska pećina kod Despotovca, jedno od najlepših prirodnih bogatstava Srbije, za koju stručnjaci tvrde da je speleološki biser pod zemljom, radiće i za Vaskrs i 1. maj sa punim radnim vremenom, izjavila je Tanjugu direktorka Javnog preduzeća "Resavska pećina" Milostiva Kočić. 

Kočić je dodala da očekuje izuzetno dobru posetu Resavskoj pećini i Spomeniku prirode "Lisine", i potsetila da je lane za 1. maj bilo 2.000 gostiju.

- Cena ulaznica biće ista kao i drugim radnim danima, a radno vreme pećine, 30. aprila, 1. i 2. maja biće od 8 do 20 sati - navela je Kočić. 

- Za đake je počeo raspust, ali mi imamo najavaljene organizovane posete penzionera, sindikata, preduzeća, grupa - dodala je. 

- Resavsku pećinu je ove godine posetilo 7.000 gostiju, a samo u martu 4.000 - rekla je Kočić. 

- Resavska pećina se zvanično otvora 1. aprila, a ove godine smo se, zbog lepog vremena, odlučili da to bude od 1. marta i tog meseca smo zabeležili posetu od 4.000 gostiju - objasnila je. 

- S obzirom da će biti veliki broj onih koji će doći na uranak u okolinu Resavske pećine i vodopad "Veliki buk" u delu Spomenika prirode ’Lisine’, upozoravamo ih da u tom području nije dozvoljeno paljenje vatre, zbog mogućeg izbijanja požara velikih razmera. Uz to, naša čuvarska služba će raditi 24 sata - istakla je Kočić. 

2024 © - Vesti online