Utorak 30.04.2019.
23:13
B. Đorđević

Deca ulepšala slavlje

B. Đorđević
Prota Sekulić osveštava uskršnja jaja

Protojerej-stavrofor Dragan Sekulić i otac Petar Dajković osveštali su uskršnja jaja koja su potom podeljena vernicima. Bilo je i puno roditelja koji su želeli da se njihova deca oprobaju u tucanju jajima sa drugim mališanima, pa su od kuće poneli korpice pune kuvanih šarenih jaja.

A bilo je i male dece i tek rođenih beba, koje svojim nejakim ručicama još nisu mogla same da uzmu jaje.

Petočlana porodica Grujić se raduje najvećem hrišćanskom prazniku i nastaviće da slavi Uskrs kod kuće. Najmlađi sin Pavle sa mamom i tatom je redovan na bogosluženjima, dok se starija braća Aleksandar i Lazar nedeljom obično posvećuju košarci.

B. Đorđević
Raduju se prazniku: Porodica Grujić

Dejan Ljubisavljević već 20. put slavi Uskrs u Berlinu, posle dolaska iz Petrovca na Mlavi.

- Supruga Biljana potiče iz istog mesta, ali je rođena u Berlinu, a slavlje sada uveličavaju i tri ćerke, Anastasija, Anđela i Aleksija. Najmlađa Aleksija se ne odvaja od specijalne uskršnje tašnice u kojoj čuva jaja ofarbana njenim najomiljenijim bojama i druge uskršnje poklone - kaže Dejan.

B. Đorđević
Dvadeseti uskrs u Berlinu: Porodica Ljubisavljević

Kada su sva jaja za kucanje potrošena, u svečanoj sali Crkvenog doma priređena je tradicionalna zakuska za sve goste.

Osmesi umesto rivalstva

Aleksandra Bojović i Helena Rokvić su se nadmetale u kucanju jajima, ali su konkurencija i rivalstvo ustupili mesto osmesima. Uz to, Aleksandru je prethodno dobro pripremio njen tata Nebojša Bojović.

2024 © - Vesti online