Utorak 30.04.2019.
12:59
Vestionline, Max bet

"Kako Krstajić može da bude i predsednik i selektor?"

MN Press
Mladen Krstajić

On je ukazao na problem struke, a imao je šta da kaže i o selektoru Srbije Mladenu Krstajiću, kome je prvi trenerski posao kormilo “orlova”.

- Kao navijač moram da verujem u Krstajića i da ga podržim na putu ka Evropskom prvenstvu, ali mi je neshvatljivo da neko u isto vreme može da bude predsednik kluba i da obavlja funkciju selektora. Treneri se stvaraju - rekao je Jugović za “Blic” i spomenuo primer Vladana Milojevića, trenera Crvene zvezde.

- Dopada mi se razvojni put Vladana Milojevića. Počeo je od omladinaca Zvezde, dokazao se u Grčkoj i vratio na Marakanu kao zreo trener. Nisu svi mladi treneri u istoj ravni, neki su talentovaniji. Kada neko ima viziju i ideju, oko njega se stvara mreža, oblikuje se projekat, sve raste i ide napred. Struka je u Srbiji zapostavljena, stvorila se klima da svako može da bude trener. E, pa ne može svako. Šansu treba dati isključivo onima koji su zaista ozbiljni u nameri da se bave trenerskim poslom.

On se prisetio svojim učitelja dok je nosio dres Zvezde.

- Zvezda je igrala samo dva evropska finala, prvi put je trener bio Branko Stanković, drugi put Ljupko Petrović. Ni to nije slučajno. Zapitajte se zašto su samo njih dvojica dogurali tako daleko? Možda zato što su pošteniji od ostalih. Nisu slučajno samo Ljubinko Drulović i Veljko Paunović osvajali evropsku i svetsku titulu sa omladincima Srbije. Fudbal je ozbiljan posao i ozbiljna filozofija. Trener mora da ima integritet, da patentira i sačuva svoje ideje, da bude autonoman i da ne podleže pritiscima onih koji mu sufliraju sa strane. Nažalost, takvih je malo u Srbiji i zato smo u ozbiljnom deficitu sa zvučnim trenerskim imenima - istakao je Jugović.

2024 © - Vesti online