Utorak 30.04.2019.
10:21
Vestionline

Odmor na Suvoboru

youtube.com/Etno selo Koštunići
Etno selo Koštunići

Jovan Čeković je idejni tvorac planinskog pristupa i realizaciji projekta "Integralni ruralni razvoj regiona Suvobor" (1997-2003. godine) kojim je naselje Koštunići određeno za centar modernog agroprivrednog, turističkog i ekološkog razvoja i jedino selo u Srbiji za čiji je dugoročni razvoj bio formiran naučno- stručni savet.

Eko selo raspolaže sa 76 ležaja koja se nalaze u četiri apartmana, pet vajata, sedam čardaka i naselja koje krasi 10 dvokrevetnih kaca koje se nalazi pored jezera oivičene mirisnom šumom.
Izgrađena je i fabrika biohrane po svetskim standardima, sušara i hladnjača, a sirovine potiču iz prvog eko sela.

Proizvodi su prepoznatljivi po vrhunskom kvalitetu i atraktivnoj ambalaži. U Eko selu postoji Pivnica rakije gde u prijatnom ambijentu muzeja Čeković posetioci mogu da degustiraju rakiju "general" vrhunskog kvaliteta.

U čast vojvode Mišića

U turističkoj ponudi gosti mogu da posete muzej posvećen vojvodi Živojinu Mišiću i Suvoborskoj bici, etnografski muzej Prodanovića magaza, Ravnu goru, mesto novijih istorijskih događaja, sačuvanu u iskonskoj lepoti, van domašaja urbanizacije, gde se nalazi Crkva Sv. Đorđa i spomenik generalu Draži Mihajloviću.

2024 © - Vesti online