Ponedeljak 29.04.2019.
18:35
Tanjug, Vestionline

Komšić o razgraničenju: Niko na BiH neće nadoknaditi svoje gubitke

EPA/Brendan McDermid
Željko Komšić

U izjavi dostavljenoj Tanjugu, Komšić navodi da u regionu ne može "postojati nikakav presedan, koji bi se dalje mogao primenjivati u regionu".

- Neće biti nikakvih razgovora, ni promišljanja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, niti će bilo ko svoje gubitke kompenzovati na Bosni i Hercegovini - naveo je on.

On dodaje da politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem razmene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, navodi on dalje, je destabilizacije zapadnog Balkana.

- Povratak na retrogradne politike i ideologije ''životnog prostora nacija'' i politiku takozvanog ''historijskog prava'' vodi u haos, ne samo na Balkanu nego u celoj Evropi - naveo je Komšić.

Fena, koja je takođe objavila Komšićevu izjavu, navodi da je reč o Komšićevom reagovanju na  "ponovno zagovaranje politike etničkih razgraničenja i razmjena teritorija, i sve učestalije i otvorenije kalkulacije srbijanskih lidera koji se nadaju se da bi trgovina teritorijama u konačnici mogla dovesti do ujedinjenja Srbije i srpskog entiteta u Bosni i Hercegovini, što bi, po strahovanjima mnogih direktno dovelo do rata".

2024 © - Vesti online