Utorak 30.04.2019.
11:00
Sponzorisani tekst

Veliki planovi za leto na Jahorini

Promo
 

Jahorina je ove godine izazvala interesovanje kao nikada do sad kako odličnom ponudom koja je unapređena u svakom segmentu tako i mnogobrojnim zabavnim događajima koji su privlačili pažnju čitavog regiona. Ove godine su svoje utočište na Jahorini pronašli čak i gosti iz daleke Kine koji su u smenama dolazili na ovu planinu kako bi se pripremili za Olimpijske igre, što dosta govori o kvalitetu ski staza i unapređenoj ponudi Jahorine.

Posle više od 144 dana rada zabeležen je odličan poslovni rezultat sa povećanjem od čak 225 odsto kada je broj skijaša u pitanju i prometom od 7.800.000 KM što je povećanje od čak 170 odsto. Poznato je da u svetu skijanja nema velikih oscilacija, čak je zapažen opadajući trend jer svi znamo da sve manje dece dolazi na planine, a na Jahorini se desilo obrnuto i zato sa ponosom mogu reći da je ova sezona zaista istorijska za Jahorinu.

Promo
 

Ugovorom o besplatnom skijanju za decu osnovnih i srednjih škola lokalnih samouprava stvorili su nove skijaše, motivisali decu da zavole planinu i samim tim mislili na budućnost skijanja kao sporta. Mogućnost besplatnog skijanja na planini iskoristilo je više od 16.500 dece što je veliki podvig u današnje vreme jer su uspeli odvojiti djecu od računara, telefona i doprineti stvaranju novih, zdravih životnih navika.

Promo
 

Novina od ove godine je i besplatno skijanje sa sezonskom kartom sa Jahorine u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori pa je ovogodišnja sezonska karta važila na čak 350 km ski staza. Svim novinama i poboljšanjima na Jahorini povećana je i vrednost svega na ovoj planini, pa je cena u Real estate-u povećana za 5 puta.

Savršeno uređene skijaške staze, mogobrojni zabavni i takmičarski događaji, ali i poboljšani svi segmenti rada i funkcionisanja na planini doveli su ovu planinu do vrhunca svog poslovanja u istoriji. Sezonu su obeležila bogata zabavna i takmičarska dešavanja. Najistaknutije su svakako Olimpijske igre za mlade, kada je Jahorina bila domaćin za 3 discipline - alpsko skijanje, biatlon i karling.

Zatim, ono što je posebno uveselilo sve posetioce Jahorine su koncertne aktivnosti nekih od najvećih zvezda Balkana: Svetlana Ražnatović, Dragana Mirković, Lepa Brena, Crvena jabuka, Aco Pejović, Nikola Rokvić, Lexington Band, kada su Jahorinu posećivali gosti iz čitavog regiona i tražila se karta više. Kako najavljuju iz Olimpijskog centra u planu im je da ovakvi događaji postanu tradicionalni i da se svake godine održavaju na Jahorini jer pored skijanja svi oni koji dođu na planinu očekuju i dobru zabavu.

Promo
 

Sa završetkom zimske sezone nije završen rad Olimpijskog centra Jahorina, naprotiv, kao da tek počinje. Užurbano rade na pripremi leta i imaju velike planove, cilj im je da asocijacija na Jahorinu ne bude samo zima nego u jednakoj meri i leto i letna sezona. 

Na kraju zimske sezone kada se sneg topi i sa prvim danima proleća, priroda počinje da se budi, a planina postaje sve ugodnija za stalni boravak. Jahorina obiluje netaknutom prirodom, crnogoričnom šumom, planinskim izvorima, divljim konjima, planinskim stazama, brojnim biljem i bobičastim voćem. 

Promo
 

U vreme ekstremnih vrućina mnogi gosti nalaze trenutke razonode u aktivnostima koje Jahorina pruža: šetnje označenim planinskim stazama, biciklizam, brdski biciklizam, panoramsko razgledanje planinskih vrhova, vožnja kvadovima,  dječije atrakcije, a naročito je popularna kod sportista za visinske pripreme. Jahorina je planina za sve i pogađa svačiji ukus, a svojom bogatom ponudom posetiocima nesebično nudi razonodu i odmor za sva čula 365 dana u godini.

Nakon što su sistemom veštačkog osnežavanja maksimalno produžili zimsku skijašku sezonu u planu je i dodatno obogaćivanje letnih sadržaja, prvenstveno adrenalinskih, ali naravno i dodatnih zabavnih i takmičarskih sadržaja, koncerata, trka zabavnog, takmičarskog ali naravno i humanitarnog karaktera.

Promo
 

Konkretno, u planu je izgradnja alpin kostera koji će ići sa vrha planine, od jezera do podnožja odnosno platoa Poljice. To će biti prava letna atrakcija! Na vrhu, pored jezera, planirana je izgradnja klupa, kućica, kao i restorana koji će omogućiti svim posetiocima užitak na Jahorini i u letnjem periodu.

2022 © - Vesti online