Ponedeljak 29.04.2019.
14:40 >> 16:25h
Vestionline

Lokalizovan požar na Voždovcu, jedna osoba stradala (VIDEO,FOTO)

Tanjug
Požar

MUP je naveo da je sektoru za vanredne situacije u Beogradu oko 13.50 časova prijavljen taj požar.

Odmah po prijavi na lice mesta su izašla 22 vatrogasca-spasioca sa pet vatrogasnih vozila i u toku je gašenje požara, dodaje se u saopštenju.

Pretragom stana, u kom je izbio požar, pronađeno je jedno beživotno telo, navodi MUP.

Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, prema rečima stanara zgrade, u stanu u kojem je izbio požar živi 82-ogodišnja starica.

Kako javlja izveštač Tanjuga požar je lokalizovan.

Tanjug
 

Ispred zgrade su i dva vozila Hitne pomoći, a lekarska pomoć ukazana je stanaru sa 20. sprata koji se nagutao dima.

Natalija Jovanović, koja stanuje na 18. spratu zgrade, iznad stana u kojem je izbio požar, prva je osetila dim i krenula da obaveštava komšije.

Kako je rekla, videla je da gust dim kulja ka prozoru njenog stana, izašla je na terasu i ''osetila kao da će da se uguši'', posle čega je sišla i pozvonila na vrata komšinicinog stana.

- Nije otvorila, onda sam krenula od vrata do vrata da upzorim ostale komšije. Verujem da je komšcinica ostala u stanu, ona ima 82 godine i retko izlazi. Kao da sam čula njene korake ispred vrata, ali nije otvorila - ispričala je Jovanović za Tanjug i dodala da su se svi stanari evakuisali iz zgrade.

Kako je navela, požar je zahvatio i stan poreg tog koji se zapalio.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zamolio je medije da ne izveštavaju senzacionalistički o požaru.

Vesić je izjavio da je u toku intervencija beogradskih vatrogasaca u soliteru u Ulici vojvode Stepe 114 i da za sada nema povređenih građana.

- Vatrogasna jedinica dobila je u 13.50 dojavu da izlazi dim iz stana na 17. spratu u Ulici vojvode Stepe 114. Ekipe su stigle na lice mesta, za četiri minuta, u 13.54. Ustanovljeno je da izbija dim kroz terasu stana na 17. spratu. Stanari stana su evakuisani i za sada nema povređenih. Intervencija je u toku - rekao je Vesić.

2024 © - Vesti online