Ponedeljak 29.04.2019.
15:42
sputniknews.com, Vestionline

"Tursku ne zanima samo S-400, već i drugi ruski PVO sistemi"

wikipedia.org/Vitaly V. Kuzmin
Ruski sistem S-400

On je rekao da je Turska zainteresovana i za druge ruske sisteme protivvazdušne odbrane, raznih dometa, kao i protivtenkovsko oružje i drugo naoružanje. Mihejev je istakao da Rusija i Turska sprovode nekoliko zajedničkih projekata u cilju razvijanja novih aviona i helikoptera i modula za oklopna vozila, kao i održavanja opreme koju je Moskva ranije prodala Ankari.

Generalni direktor "Rosoboroneksporta" naglasio je da su Rusija i Turska konstuktivnim dijalogom političkog vođstva dve zemlje uspele da osujete pokušaje stranih rivala da se umešaju u njihovu bilateralnu vojnu saradnju, javio je Sputnjik.

Mihejev je ranije reagovao na izveštaje o tome da bi Turska mogla biti zainteresovana za kupovinu ruskih aviona umesto američkih letjelica "F-35", rekavši da je Moskva spremna da razgovara sa Ankarom o takvoj kupoprodaji.

Turska ima problema sa dobijanjem naručenih američkih aviona "F-35" otkako je potpisala ugovor sa Rusijom o kupovini "S-400".

SAD se protive postignutom ugovoru između Rusije i Turske. Američke vlasti tvrde da bi ruski sistemi mogli da prikupljaju informacije o američkim avionima, što bi Moskvi otkrilo slabost američkih letelica.

2024 © - Vesti online