Ponedeljak 29.04.2019.
13:51
Vestionline, Sportski žurnal

Zvezda ima zamenu za Milojevića

MN Press
Vladan Milojević

Bez obzira što je osnovna ideja da se sa istim trenerom uđe i u naredu takmičarsku godinu, direktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela moraju da razmišljaju i o novom rešenju, a kako može da se čuje u zvezdaškim krugovima nekadašnji tvorac senzacionalnih rezultata APOEL-a u Ligi šampiona biće prva želja.

Jovanović je od decembra bez angažmana, kad je završio drugu epizodu u Al Nasru iz Dubaija. Takva pozicija ukazuje da bi ishod očekivanih pregovora, za razliku od ranije, mogao da bude uspešan. Iskusni Lozničanin je, inače, stara želja Crvene zvezde, još iz perioda dok u Vladanu Milojeviću nije pronašla stručnjaka za velika dela.

Milojević ima ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone 2019/20, ali suštinski ugao saradnje ne zasniva se na papiru, nego obostranoj želji. Ako najuspešniji trener u postbarijevskoj eri kluba proceni da je trenutak da u inostranstvu naplati učinjeno do sada i višestruko poveća zaradu, na Marakani mogu samo da naprave svečanost i prirede fin ispraćaj čoveku koji je zaslužio da bira put.

Kao prvi favorit za dovođenje Milojevića kotira se Dalijen, koji ima slabe rezultate u kineskoj ligi. Pitanje je, međutim, hoće li imati strpljenja da sačeka Vladana, jer je finale Kupa Srbije zakazano za 23. maj, a do tada će i klub za koji igraju Karasko i Hamšik imati čak četiri utakmice u šampionatu.

Mnogo je razloga zašto se iskusni Lozničanin nameće kao dobro rešenje, a pre svega umeće na klupi koje je pokazivao godinama u APOEL-u. Ne samo što je uveo prvi put kiparski klub u Ligu šampiona, nego da je lansirao i do četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja. Osvojio je u Nikoziji čak devet trofeja (četiri titule i super kupa).

2024 © - Vesti online