Ponedeljak 29.04.2019.
21:13
T. Barbulović - Vesti

Druženje u ambasadi

T.B
Mališani, publika i učesnici programa

Ambasadorka Jasmina Mitrović Marić je svima poželela dobrodošlicu, srećne i blagoslovene praznike Hristova vaskrsenja. Predstavila je specijalnog gosta iz Srbije Leontinu Vukomanović, kompozitora i poznatu interpretatorku i sve pozvala da pesmom i igrom učestvuju u njenom nastupu.

Takođe, premijerno se svojim igrama iz Srbije nastupila i sekcija najmlađih, KUD-a Opanak iz Kopenhagena. Naravno, uz svesrdnu i malu pomoć starijih članova ansambla.

Druženje sa Leontinom, programom i recitacijama, upotpunila su i deca Srpske dopunske škole iz Danske i to: dve Katarine, Filip, Nemanja, Ema, Nataša, Strahinja, Maksimilijan, Marko i Lena. Za kraj divnog programa i druženja pesmu otpevala je i Lucija Pat, Leontinina kćerka.

Leontina je pored pesama u Vaskrsu i drugih poznatih dečjih pesama, predstavila i svoj album "Pojte i utrojte", na kojima su pesme o jeziku i pismu, a koju je uradila u čast Svetog Save i naše pravoslavne tradicije. Zajedno sa decom i roditeljima je otpevala pesmu "Pevajmo srpski jezik" i svakom detetu poklonila CD.

Zahvalnost Dimitriju

Ambasadorka Jasmina Mitrović Marić je na ovaj svečani dan iskoristila priliku da se pored celokupnog osoblja ambasade, zajedno sa roditeljima zahvali Dimitriju Zelenbabi, savetniku i šefu konzularnog odeljenja koji za mesec dana odlazi u zasluženu penziju. Dimitije Zelebaba se u kratkom govoru zahvalio našoj dijaspori i svim kolegama na dobroj i uspešnoj saradnji.
 

2024 © - Vesti online