Ponedeljak 29.04.2019.
08:00
Vestionline

Orlovi ponovo ispustili pobedu!

Vestionline
Ričard Darko, strelac vodećeg gola pružio još jednu solidnu partiju

Ovakvom ishodu utakmice 9. kola, ponajviše je kumovao detalj iz 63. minuta, kada je zbog drugog žutog kartona isključen igrač domaćih Mark Rodić. Od tog momenta Orlovi su se počeli da se povlače i da brane prednost, ali nisu uspeli da izdrže do kraja, pa su već treći put ove sezone ostali bez skoro upisane pobede u poslednjim minutima meča.

Realizacija se ponovo pokazala kao najveća boljka Boniriga u ovoj sezoni. Orlovi su većim delom utakmice imali incijativu i više od igre, ali su propustili prilike da stvore ubedljiviju prednost od one koju je u 33. minutu doneo Riči Darko. Snažni napadač je tada krunisao odlično dodavaje Kondeka i preciznim šutem pogodio donji levi ugao gola gostiju.

Vestionline
Slavlje nakon Ričijevog gola

Darko je imao priliku i u 5. minutu, ali je tukao preko gola, a nedugo zatime Piterson se lepo oslobodio rivala, ali je sa ivice šesnesterca šutirao visoko preko gola. I na početku drugog poluvrmena bilo je prilika da Bonirig stekne nedostižnu prednost. Prvo je Simington šutirao preko gola, a zatim je izblokiran pokušaj Krajtona. 

Najizgledniju priliku Orlovi su imali u 60. minutu, kada je Gregori Kondek oduzheo loptu i u situaciji 3 na 1 dodao Simingtonu, doduše ne baš idealno, pa je Simingtonov šut iz neposredne blizine izblokiran. Usledilo je već pomenuto isključenje i utakmica se okrenula u potpuno drugom smeru. Bonirig je odolevao do 84. minuta, kada je Forliko bio najbrži posle odbrane golmana Hronopulosa i odbitak ubacio u mrežu za 1:1.

U narednom kolu, iduće subote 4. maja od 18.30, Beli orlovi dočekuju "B" tim Vonderersa iz Zapadnog Sidneja. Ali, tri dana ranije, u sredu 1. maja, Bonirig u okviru 5. kola FFA kupa na teritoriji Novog Južnog Velsa gostuje ekipi Bulaj iz predgrađa Vulongonga.

Bonirig Beli orlovi - NŠ Mariners 1:1 (1:0)

STRELCI: Darko u 33. za Bonirig, a Forliko u 84. minutu za Marinerse. Stadion Sportskog kluba u Bonirigu. Gledalaca: 350.
BONIRIG: Hronopulos, Armson, Smit, Šubara, Galavej, Rodić, Piterson (Simington), Krajton (Džasli), Darko, Mekenzi, Kondek (Vranković). 
MARINERS: Vud, Smejhel, Iv, Lindzi, Mi. Smit, Vudvard (Šarić), Piriz (Čeng), Džamba, Mbakve, Ma. Smit (Pursel), Forliko.

Vestionline
Udruženi navijači na balkonu Bonirigovog stadiona

Bučna podrška iz lože

Poseta na utakmici protiv Marinersa verovatno zbog Vaskrsa nije bila na nivou prethodnih mečeva. Ipak, ponovo je bilo vrlo bučno u ložama Bonirigovog stadiona, pogotovo u boksu iz kojeg utakmice redovno prate veliki prijatelji i navijači Belih orlova, inače članovi FC Bonirig i FC Eagles. 

Navijačku družinu predvodili su Zoran Stegnjaić, Duško Dragaš (predsednik FC Eagles), te Oleg Prostran i Aleksandar Veselinović, igrači veteranskog tima FK Boniriga. Ova scena je postala uobičajena od početka sezone, jer na tribinima našeg najvećeg kluba u Sidneju se može primetiti nova navijačka energija i udruženo navijanje svih sidnejskih klubova, što je veliko osveženje i pravi primer kako klubovi iz srpske zajednice treba da budu jedni uz druge.

2024 © - Vesti online