Četvrtak 25.04.2019.
14:46
E. V.

Pobede nižu pioniri i prvotimci

Vesti
Potrebni sponzori: Košarkaši divca

Upravo najmlađi, U9, U11, U13 nižu samo pobede, dok se rezultatima ekipa U15, U17 i U20 posebno ponose u klubu. Tako su U15 i dve godine stariji sastav bez poraza osvojili regionalnu ligu, dok je 20-godišnjacima fajnal for izmakao "za dlaku".

Nedavno su sa puno entuzijazma organizovali i turnir u ciriškoj sportskog dvorani Apfelbaum pod patronatom Košarkaškog saveza Švajcarske za igrače do 15 godina. Odziv je bio sjajan jer je učestvovalo više od 400 mladih košarkaša. Klub je zbog toga posebno zahvalan gradu Cirihu, koji je omogućio korišćenje hale čitav dan.

Turnir je iskorišćen i da se klub još jednom zahvali i čestita 15-godišnji jubilej Vladeti Stojanoviću, jednom od osnivača, a sada treneru. Za deceniju i po Stojanović je, pored trenerskih obaveza, bio i u predsedništvu kluba, šef struke, ne žaleći da svoje bogato igračko i trenersko iskustvo stečeno radom u brojnim evropskim klubovima i SAD nesebično prenese i u KK Divac. Klub je zato pokušao da mu se plaketom bar malo oduži i stavi do znanja koliko se ceni njegov neumorni rad.

Prvotimci su osvojili prvo mesto u Regionalnoj ligi, samim tim su stekli pravo da se takmiče i u Nacionalnoj B ligi Švajcarske, ali su zbog pomanjkanja sredstava morali da odustanu. Za utehu im je ostao pobednički pehar i nada da će pojaviti neki sponzor kako bi se poboljšala finansijska situacija uspešnog kolektiva. Oni su to svakako zaslužili da mogu da se podiče kada im legendarni košarkaš čije ime nose dođe u goste kao što je to učinio sa suprugom Snežanom pre nekoliko godina.

Tim devojaka u Regionalnoj ligi je podmlađen i zauzima solidno mesto u sredini tabele.
Zahvaljujući novom predsedništvu, klub se konsolidovao i nastavio kontinuiran rad, o čemu svedoči i konstantni priliv novih mladih igrača. KK Divac poziva svu decu stariju od osam godina iz okoline Ciriha da posete klub i obave bar probne treninge.

Vesti
U zlatnoj sredini: Košarkašice Divca

Saradnja sa Grashopersom

Sezona 2018/19 se polako privodi kraju i u klubu se već raduju novim izazovima naredne jeseni, za koju veruju da će je dočekati sa još masovnijim članstvom i još boljom rezultatima. U KK Divac posebno ističu saradnju sa Grashopersom, koji srpskim talentima omogućava, između ostalog, nastavak profesionalne sportske karijere.

2019 © - Vesti online