Četvrtak 25.04.2019.
14:35
D. Dekić - Vesti

Radi Trajković glava u torbi?

Tanjug
Rada Trajković

Inače, Rada Trajković je pre nedelju dana u jednom tabloidu optužena da je klevetala Srbiju kod prištinskih istražnih organa u istrazi povodom ubistva jednog od opozicionih lidera kosmetskih Srba Olivera Ivanovića. Negirala je to i najavila tužbu protiv tabloida, ali i direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, koji se pridružio u osudama, a te tvrdnje je potkrepio i lično predsednik Aleksandar Vučić.

Trajkovićeva je od kosovskog Tužilaštva tražila da objavi sve njene izjave i za N1 ocenila da je "crtanje mete uvod u nešto mnogo teže".

Upitana da li je tačno da je zbog nje produžen pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rosiću, osumnjičenima za navodnu umešanost u Ivanovićevo ubistvo, i da li je kao osumnjičene za ubistvo navela Zvonka Veselinovića i Milana Mihajlovića, ona je kazala je da proširenje istrage na Veselinovića i Mihajlovića "zatražio specijalni tužilac Kosova, na osnovu izjave, odnosno svedočenja lica koje je zaštićeni svedok".

Tvrdi i da je taj svedok registrovan pod brojem i šifrom i niko ne zna njegov identitet, a ona ne razume ni zašto se protiv nje vodi kampanja.

Potvrdila je da je "odmah po ubistvu dala izjavu u kancelariji specijalnog tužilaštva Kosova, ali da je tamo bila "samo da da izjavu kao i mnogi drugi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem, a nikako kao svedok".

Ona je rekla i da je ovih dana niko iz srpskog tužilaštva nije kontaktirao.

- Nemaju razloga da me saslušavaju jer ja nisam nikakav svedok - kazala je Rada Trajković.

Optuživala s televizije

Rada Trajković kaže da su mnogi Srbi, koji su imali komunikaciju s Oliverom Ivanovićem, pozvani posle ubistva da specijalnom tužiocu daju izjavu, između ostalih i ona. Rekla je da su na stolu specijalnog tužioca bile sve njene izjave, iz medija uglavnom.

- Bilo je i lične prepiske i moje gostovanje na dan ubistva na TV Hepi gde sam sve isto govorila da je iza zločina, u smislu organizacije i logistike, mafija sa severa Kosova - kazala je Trajković i dodala da je tom prilikom rekla i da veruje da je "umešan i deo službe bezbednosti Srbije".

2024 © - Vesti online