Sreda 24.04.2019.
19:31
Vestionline, FSFS

Srbiji bronza na Kupu nacija u stonom fudbalu

FSFS

Na ovogodišnjem turniru koji je trajao četiri dana nastupilo je oko 400 igračica i igrača iz 19 zemalja sveta u četiri kategorije (open, žene, juniori i veterani) i 22 discipline. Igralo se na 70 Garlando World champion stolova.

Ove godine je reprezentacija Srbije krenula sa ambicijom da u Kupu nacija napravi korak više u odnosu na prošlu godinu kada je zaustavljena u četvrtfinalu od Austrije.

Za Srbiju su ove godine debitovala dva igrača: Denis Marinković, koji je prošle godine bio sprečen da učestvuje jer mu se supruga porađala tog vikenda, kao i Laslo Teke, igrač sa ogromnim iskustvom na međunarodnoj sceni, međunarodni sudija i čovek koji zna kako se osvajaju velika takmičenja. Laslo je rođen u Srbiji (u Senti) i posle četiri godine od kako je poslednji put igrao za selekciju Austrije, od ove godine nastupa pod zastavom Srbije.

Uz njih dvojicu, naši predstavnici u St. Peltenu su bili i Vladislav Popović (selektor i kapiten), Igor Babić, Vladimir Kojić, Branislav Buba Kovačević i Nebojša Kovačević. Milan Barajić i Miloš Đorđević su na poziv austrijskog saveza stonog fudbala bili u organizacionom timu turnira.

Zbog uskršnjih praznika, raspored igranja je bio nešto izmenjen u odnosu na prethodne godine, pa je Kup nacija odigran u četvrtak. Nastupilo je 9 reprezentacija u muškoj konkurenciji: domaćin Austrija, Srbija, Švajcarska, Nemačka, Češka, Slovenija, Poljska, Rusija i Turska.

FSFS
Srpski sastav

Povodom nastupa reprezentacije, predsednik Federacije stonog fudbala Srbije, Miloš Đorđević je izjavio:

Svi mečevi u Kupu nacija se igraju na jedan dobijeni set, pobednik je ekipa koja prva postigne dvadeset golova. Prvo se igra jedan dubl, pa dva singla i potom još dva dubla. Nastupaju po četiri igrača, bez prava izmene tokom meča. U kvalifikacijama smo igrali četiri meča:

SRBIJA - Turska 20:15, SRBIJA - Švajcarska 20:14, SRBIJA - Austrija 12:20, SRBIJA - Rusija 20:14

Protiv Turske i Rusije smo sve vreme vodili i kontrolisali igru, potom smo doživeli možda i visok poraz protiv Austrije, a velika pobeda nad Švajcarskom, pobednikom Kupa nacija prethodne dve godine nam je dala nadu da možemo u sam vrh. Sa tri pobede i jednim porazom, kvalifikacije smo završili na trećem mestu. Taj plasman nas je u četvrtfinalu poslao da igramo protiv reprezentacije Slovenije, od koje smo izgubili u kvalifikacijama na ovom turniru prošle godine i od osnivanja naše Federacije 2015. godine u nekoliko susreta do sada ih nismo pobeđivali. Posle jednog dubla i jednog singl meča, rezultat je bio 8:4 za Sloveniju i činilo se da će tako biti i ovoga puta. Jedan od naših najiskusnijih igrača, Branislav Buba Kovačević jepotom u singlu odigrao fantastično, dobio protivnika 7:4, u ukupnom rezultatu 12:11 za Sloveniju. Do kraja smo se potpuno vratili u meč i slavili sa 20:16.

Posle pobede nad Slovenijom čekalo nas je polufinale sa Austrijom, koja nas je pobedila istim rezultatom kao i u kvalifikacijama - 20:12 za domaćina.

Meč za treće mesto je uvek borba koja će se ekipa bolje oporaviti od poraza u polufinalu. Našim momcima nije nedostajalo motiva i protiv favorizovane Nemačke, prvoplasirane u kvalifikacijama na čelu sa aktuelnim svetskim šampionom Tomijem Hasom, su pokazali klasu! Vodili smo tokom celog meča i na kraju je bilo 20:16 za Srbiju. Ovo je prva medalja sa velikih takmičenja koju je osvojila naša reprezentacija.

Do kraja takmičenja smo svakog dana osvajali bar po jednu medalju. U singl i dubl takmičenjima ostvareni su sledeći rezultati:

Forward shootout

2. mesto Vladimir Kojić

Old school dubl (91 par)

1. Branislav Kovačević i An Cihan (Turska)

3. Igor Babić i Christian Studi (Švajcarska)

Classic Open dubl (87 parova)

1. Laslo Teke i Branislav Kovačević

Kompletne rezultate možete pogledati na sledećem linku:

http://fast.tfboe.org:12000/fast/tournament/players_station/players_station_home.jsp?tournamentId=3104&originalTournamentId=0&lang=en&playerId=0&screenIndex=1&noTimeout=false&barCode=null&display=competitions

2024 © - Vesti online