Petak 26.04.2019.
01:30
Vestionline

Napravite prirodan šampon od sode bikarbone

pixabay.com
Kosa

Da biste razumeli zašto će vaša kosa voleti da se pere šamponom od sode bikarbone, morate razumeti šta obični šampon čini vašoj kosi i vlasištu.

Tradicionalni šamponi su čisti deterdženti, hemikalije koje kidaju vašu kosu. Šampon uništava prirodna ulja koja su stvorena da bi štitila teme glave, a takođe sadrže mnogo štetnih sastojaka.

Neki od najgorih hemijskih prestupnika su Sodium Laurel, Laureth Sulfate, DEA/Dietanolamin, Parabens
Fragrante.

Zbog toga, mi vam nudimo šampon od sode bikarbone koji je odličan za vašu kosu, jer uklanja prljavštinu i ostatke proizvoda za oblikovanje. Ostaviće vašu kosu čudesnom i čistom i odličan je za ljude sa masnom kosom.

Počnite sa mešanjem 3-4 kašike sode bikarbone i dve šolje vode. Posle pranja kose, samo ga uprskajte na koren vaše kose i protrljajte. Ovo je nežniji način čišćenja vaše kose sa manje hemikalija od običnog šampona i bez deterdženata. Posle pranja i ispiranja sa mešavinom sode bikarbone, bilo bi poželjno da isperete sirćetom.

Pomešajte deo belog ili jabukovog sirćeta sa četiri čaša vode. Ako uzmete 1/2 šoljice sirćeta, pomešajte ga sa 2 šolje vode. Da biste minimizirali miris sirćeta, možete dodati pet kapi eteričnog ulja lavande ili ruzmarina. Nagnite glavu unazad i rasporedite je kroz kosu. Posle nekoliko minuta isperite hladnom vodom. Ispiranjem sirćetom će izravnati kosu, dodavati vlagu i sjaj vašoj kosi.

2024 © - Vesti online