Sreda 24.04.2019.
13:55
Tanjug, Vestionline

"Srpskom narodu na KiM ukinuta sva politička prava"

A. Čukić
Marko Đurić

- Dalje učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima organizovanim od strane Prištine nakon ovakvog čina postaje besmisleno - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Najavio je da će odluka o daljim koracima biti doneta nakon konsultacija sa predsednikom Srbije, vlade i političkim predstavnicima Srba sa KiM.

- Predstavnici fašističkog i šovinističkog pokreta Samoopredeljenje u prištinskoj Centralnoj izbornoj Komisiji danas su uveli mere nacionalne segregacije a Srbima je i formalno oduzet status slobodnih ljudskih bića na samoproglašenom Kosovu - naveo je Ðurić.

Jedno je sasvim sigurno, ističe Ðurić, Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti građanska i politička prava, jer se, kako kaže, "ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom". 

- Neverovatno je i da se ovakve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divljanja Prištine - poručio je Ðurić.

2024 © - Vesti online