Sreda 24.04.2019.
12:40
Vestionline, Tanjug

Karanović: Uvek sam govorila ono što mislim bez politikanstva

youtube/printscreen
Mirjana Karanović

Karanovićevoj se na društvenim mrežama zamera to što se pojavila na televiziji Pink, što nije bila eksplicitnija u svojim stavovima, a pre svega to štonije bila oštrija prema svojim sagovornicima, premijerki Ani Brnabić i Nebojši Krstiću ...

- Nikad nisam odustajala od ideje da govori samo ono što misli, bez ikakvog kalkulisanja i politikantskog profita - kaže Karanović za Tanjug. 

Kao umetnik sam, dodaje ona, uvek mislila da moram da budem humanista i imam kritički odnos prema svetu u kojem živim i kritički odnos prema samoj sebi", kazala je Karanović. 

Dijalog je najbolji način da se dođe do nekog kompromisa, smatra ona, ali i uverena je da mi kao društvo nismo naučili šta bi ta reč trebalo da znači.

- Kompromis kod nas u velikom broju slučajeva znači slabost - kaže proslavljena glumica, a to što govori svoje mišljenje, kako kaže, ne znači da uvek "istrese" sve iz sebe o nekoj temi. 

- Treba paziti šta govoriš, na koji način to govoriš. Postoje određene stvari koje treba paziti kako izgovaraš, jer mogu povrediti ljude. Kod nas se demokratija tumači na generalno pogrešan način. Mislim da svakako ljudi imaju pravo na svoje mišljenje, ali nemaju pravo da vređaju i omalovažavaju druge i prenose mržnju - kaže Karanović. 

Ona ponavlja da samo jedan model komunikacije vodi do razrešenja problema u bilo kom društvu, pa i našem, a to je dijalog, jer samo on vodi do kompromisa.

- Dobro je praviti kompromise i verujem da kada se dvoje svađaju u nekom trenutku neko mora da promeni nešto, jer ako niko ne stane, onda se to jako loše završi - kazala je Karanović. 

2024 © - Vesti online