Subota 27.04.2019.
04:30
Vestionline

Kako spavanje bez odeće utiče na telo?

pixabay.com
Devojka u krevetu

Postoji mnogo načina kako da poboljšate svoj san. Nedavna studija je pokazala da ljudi koji spavaju goli spavaju mnogo bolje od onih koji vole da spavaju sa odećom. Štaviše, telesna temperatura se prirodno balansira na ovaj način. Spavanje s odećom može imati nepravilne obrasce spavanja. S druge strane, spavanjem bez odeće ćete promovisati kvalitet sna i spavaćete kao beba.

Blagodeti spavanja bez odeće

Spavanjem bez odeće može se sprečiti rast bakterija. Kad spavate goli nivo kortizola u telu prirodno opada što je dobro za - mršavljenje. Kad spavate sa golim partnerom, imaćete kontakt sa kožom, što znači da vaše telo proizvodi hormone vezivanja što vas čini senzibilizovanijim i ojačaće osećanje poverenja, povezanosti i smanjiti broj otkucaja srca.

Dobar san će vam povećati nivo energije, koji će trajati tokom celog dana. Spavanjem bez odeće ćete stimulisati cirkulaciju i smanjiti bol, posebno u predelu abdomena. Oseća ćete se udobno i bez boli.

Ako spavate goli, lojne žlezde će raditi punom snagom, a vaša koža će brže apsorbovati hranljive materije. Kao rezultat, metabolizam će se poboljšati.

2020 © - Vesti online