Sreda 24.04.2019.
10:15
Vestionline

Prvo asistencija, pa dva gola iz penala za Dušana Tadića (VIDEO)

EPA
Tadić proslavlja pogodak protiv Vitesea

Dušan Tadić je bio dvostruki strelac sa penala i uspeo je da ostvari asistenciju, pa je tako vodio "kopljanike" do proboja na prvo mesto.

Ajaks se dugo mučio da slomi otpor tima iz Arnema, ali kada je to uradio, stajanja nije bilo. Vitese je uspešno odolevao do 41. minuta, kad je na scenu stupio Dušan Tadić.

Levonogi igrač je tad poslao odličnu loptu Hakimu Zijehu, koji je iz neposredne blizine uspeo da matira protivničkog golmana. Bila je to 21. asistencija za Tadića ove sezone u svim takmičenjima.

U drugom poluvremenu je uspeo i da se upiše u strelce. Jedanaesterac je za Ajaks dosuđen u 54. minutu, odgovornost je preuzeo Tadić i lako je zatresao mrežu. Na taj način je došao do 33. pogotka ove sezone, samo četiri minuta kasnije Matijs de Liht je uspeo da pogodi posle prekida i na taj način je doneo ogromnih 3:0 "kopljanicima".

Zijeh je nedugo posle trećeg gola pogodio, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. To je iskoristio Vitese da smanji na 3:1 preko Fora u 66. minutu.

Dušan Tadić je u 80. minutu postigao još jedan gol. Dosuđen je još jedan penal za "kopljanike", loptu je na belu tačku namestio reprezentativac Srbije i drugi put na meču je uspeo da se upiše u strelce.

Samo 120 sekundi kasnije Darfalu posle asistencije Tima Matavža vratio minus dva Viteseu, ali je Ajaks ipak bio taj koji je imao ogromnu prednost.

Tim rezultatom je i okončan meč na "Johan Krojf areni", posle kog je Ajaks izbio na prvo mesto u prvenstvu. Ima 80 bodova, tri više od PSV-a, ali i meč više.

2024 © - Vesti online