Sreda 24.04.2019.
09:56
Vestionline

Filadelfija prošla u drugo kolo plej-ofa, Boban odličan, Jokiću dabl-dabl (VIDEO)

Twitter
Boban Marjanović

Boban Marjanović je u novom trijumfu Seventisiksersa dobro iskoristio malu minutažu: postigao je sedam poena, imao sedam skokova, ali i četiri asistencije za skromnih 13 minuta na parketu.

Na momente je potpuno zbunjivao protivničke bekove, čak i na spoljnim pozicijama:

Ipak, u završnici meča, kada je već bilo jasno da Filadelfija prolazi dalje (što je nagovestila i prva četvrtina - 32:15 i 50:31 na poluvremenu), Marjanović je dozvoljavao neke šuteve suparnicima. To bi mogao da bude problem u drugoj rundi, u kojoj će Filadelfija da se sastane sa Torontom, čiji se Serž Ibaka ne libi da poentira sa distance.

Toronto je sa 4-1 eliminisao ekipu Orlanda, Nikola Vučević postigao je šest poena i sedam skokova, bio je predvođen tandemom Kavai Lenard (27 poena) - Paskal Siakam (24), dok je Ibaka zastao na deset), Filadelija se naslađivala protiv nemoćnih Netsa.

"Siksersi" su koristili 13 igrača na ovom meču, svi su se upisali u strelce, a najefikasniji je bio Džoel Embid sa 23, uz 13 skokova, dok su Ben Simons (13), Tobajas Heris (12) i Džej-Džej Redik (11) upotpunili dobro šutersko izdanje.

Toronto Reptorsi su dobili Filadelfiju sa 3:1 u ligaškom delu sezone, ali je poslednji duel bio odigran 5. februara - pre nego što su u Seventisikserse stigli Boban Marjanović, Tobajas Heris i Majkl Skot.

Denver je u petoj utakmici odigrao najbolju partiju protiv San Antonija u ovoj seriji. U prošlom meču su vratili "brejk" ekipi iz Teksasa, koji su sada potvrdili i poveli sa 3:2 u prvoj rundi plej-ofa NBA lige na Zapadu.

Nagetsi su u petoj utakmici bili veoma dominantni pred svojom publikom, vodili od prvog do poslednjeg minuta meča i na kraju zasluženo i ubedljivo pobedili sa 108:90.

Nikola Jokić na parketu proveo je 32 minuta i postigao 16 poena, imao 11 skokova i osam asistencija. Jokić je bio nadomak tripl-dabl učinka, ali zbog ubedljive prednosti nije igrao u završnici meča.

Denver su uz Jokića do pobede vodili Mari sa 23 i Barton sa 17 poena, dok su se u redovima Sparsa istakli Derozan i Oldridž sa po 17 poena.

Nagetsi vode sa 3:2 u seriji prve runde Zapadne konferencije, a priliku za prolaz u narednu fazu imaju u petak na gostovanju u "Ej-Ti-En-Ti centru" u Teksasu.

Rezultati

Toronto - Orlando 115:96 (4-1 u seriji)

Filadelfija - Bruklin 122:100 (4-1 u seriji)

Denver - San Antonio 108:90 (3-2 u seriji)

Portland - Oklahoma Siti 118:115 (4-1 u seriji)

2024 © - Vesti online