Utorak 23.04.2019.
12:40
Tanjug

Nišvil obeležava Svetski dan džeza u dve države

pixabay.com

Koncerti će biti održani u Dimitrovgradu, Bujanovcu, Tirani i Nišu, a predstaviće se bendovi niške džez, bluz i vorld mjuzik scene.

Priključiće im se i domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u džem sešn, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

U Tirani će gostovati niški etno džez sastav "Jažotheria" u hotelu Ragner, u Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće bluz rok bend "Kolege", a u Domu kulture u Bujanovcu sviraće vorld mjuzik sastav "Irish Clovers". 

U Nišu će biti održan matine koncert ispred Nišville džez muzeja u Tvrđavi gde će nastupiti bendovi "Nišville Youth Arkestra", "South Rail Mešengers" i "Sirius A Dis Arkestra". 

Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu "Feedback".

Nosioci programa biće niški džez fjužn sastav "Stone Heads", a nastupiće i poznati uigrani dvojac Ð Master Flow iz Novog Sada i Ð Loptica iz Niša. 

Po tradiciji, predviđen je i džem sešn na kome će nastupiti niški renomirani muzičari.

Na sve programe povodom Svetskog dana džeza, ulaz je besplatan.

Poslednji dan aprila proglašen je od strane UNESCO-a, na inicijativu Herbija Henkoka, Svetskim danom džeza i obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta. 
 

2024 © - Vesti online