Utorak 23.04.2019.
10:53
Vestionline

Alba najbliža posebnoj pozivnici za Evroligu

MN Press
Hoće li Partizan i Alba da vojuju i u Evroligi: Nikola Janković poentira na meču "crno-belih" s berlinskim timom u Evrokupu ove sezone

Dogodine će u Evroligi biti 18 timova, dva više nego do sada. Crvena zvezda se za učešće izborila kao pobednik ABA lige, a sigurni učesnici su i Anadolu Efes i Fenerbahče iz Turske, Emporio Armani iz Italije, Bajern iz Nemačke, ruski CSKA iz Moskve, Barselona, Baskonija, Real i Valensija iz Španije, koja je i osvajač Evrokupa, Asvel iz Francuske, Olimpijakos i Panatinaikos iz Grčke, Makabi iz Izraela i Žalgiris iz Litvanije.

Još dva mesta sleduju najboljima iz Nemačke i regionalne VTB lige, a još jedno biće takozvana posebna pozivnica. Njoj je najbliža Alba, ali berlinski tim za kartu može da se izbori i kroz domaći šampionat, u kojem je se već, nekoliko kola pre kraja osnovnog dela, plasirala u četvrtfinale plej-ofa. Informacije iz prve ruke kažu da bi njoj Evroliga učinila plezir ako ne bude nacionalni prvak ili poraženi u finalu s Bajernom.

Bude li drugačije, ostaje otvoreno da se posebna pozivnica uruči Partizanu, nekada redovnom učesniku Evrolige. Videće se i kolika je diplomatska moć Budućnosti, koja je tron u ABA ligi prepustila Zvezdi u neposrednom okršaju s njom u finalu.

2024 © - Vesti online