Ponedeljak 22.04.2019.
20:34
Vestionline, Tanjug

Premijerka Srbije: Skandalozna izjava Rade Trajković

EPA/Koca Sulejmanovic
Ana Brnabić (Foto: Arhiva)

- Ne znam u kojoj drugoj zemlji bi se tako nešto dešavalo, da bez ikakvih dokaza, paušalnim tvrdnjama optužite predsednika Republika za takvu neku stvar. Potpuno suprotno zdravom razumu - izjavila je premijerka u naselju Ribnica.

Prema njenim rečima, od "monstruoznog ubistva" Olivera Ivanovića najmanje su imali da profitiraju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada i Srpska lista, dodajući da je situacija "upravo suprotna".

- Dakle, izbori su prošli, Srpska lista je tamo pobedila, razgovarali smo sa Oliverom Ivanovićem i nije postojao nijedan jedini razlog da mi na bilo koji način ugrozimo život Olivera Ivanovića. Upravo suprotno. Nama je u najvećem interesu stabilnost na Kosovu i Metohiji, pogotovo zato što su tamo Srbi po prvi put jedinstveni i složni. To (ubistvo) je bilo u interesu svih, sem predsednika Republike,Vlade i Srpske liste koju ona indirektno optužuje - rekla je Brnabićeva komentarišući izjavu Rade Trajković.

Ona je pozvala Trajkovićevu da iznese dokaze o tome kako to "Aleksandar Vučić opstruira istragu", kako ona tvdi.

- Ona hoće da kaže da pošto je on opstruiše, Priština je sprovodi? Stvarno sramota. Navikli smo na svakojake izjave iz dana u dan. Na kraju krajeva, građani će odlučiti o svemu tome - rekla je Ana Brnabić.

2024 © - Vesti online