Ponedeljak 09.08.2010.
14:58
Tanjug

"Spas za Srbiju - ruski kapital i Šešelj"

Ima rešenje za sve srpske probleme: Milorad Mirčić, potpredsednik SRS-a
 

"Radikali predlažu sveobuhvatne pregovore s NIS-om, odnosno 'Gaspomom', koji bi nam ne samo osigurali dovoljno energenata, već i otvorili rusko tržište za poljoprivredne proizvode iz Vojvodine", dodao je Mirčić na redovnoj konferenciji za novinare u sedištu Okružnog odbora SRS za južnu Bačku.

Prema njegovim rečima, seljaci u Srbiji su u "dužničkom ropstvu", a kao primer naveo je (nižu) cenu koju država plaća za otkupljenu pšenicu u odnosu na (višu) tržišnu.

"Sem toga, sve veći je i broj nezaposlenih, a i oni koji rade dobijaju male i neredovne plate. Zbog toga nas na jesen očekuju socijalni nemiri, koji bi mogli da se spreče ruskim ulaganjima u kapitalne objekte, poput magistralnog vodovoda kroz Vojvodinu", rekao je Mirčić.

Drugi čovek radikala smatra da se aktuelne vlasti plaše ruskih investicija "iz političkih i ličnih razloga", jer, navodno, nekritički štite interese naredbodavaca za Zapada.

"Što se, pak, političke krize tiče, ona se može rešiti samo povratkom Šešelja u zemlju. Očekujem da će se njegovo suđenje privesti kraju u septembru ove godine i da će se odmah vratiti u Srbiju. Sve drugo biće umiranje na rate", zaključio je Mirčić.

2024 © - Vesti online