Ponedeljak 22.04.2019.
10:35
Vestionline

Pet dokumentarnih filmova koji će vam pomoći u životu

pixabay.com
Snimanje filma

Postoji širok raspon različitih vrsta dokumentarnih filmova, koji se proteže od pokušaja stvaranja čiste dokumentaže doku-sapunice do doku-drame.

Mi vam predstavljamo dokumentarce koji će vam otvoriti nove vidike i možda pomoći u životu.

Awake: The Life of Yogananda (2014)

Paramansa Jogananda (Paramahansa Yogananda) je Indijac, prvi koji je predstavio temelje joge i meditacije zapadnjačkom svetu. Svi koji žele da se okrenu spiritualizmu, ovo je pravi film za njih, koji još jednom pokazuje da joga nije samo stanje svesti.

Farmageddon: The Unseen War on American Family Farms (2011)

Ovaj dokumentarac pokazuje hranu u nekom drugom svetlu. Još jednom pokazuju koliko je bolje koristiti prirodnu hranu nego kupovnu, što je opšte poznato.

Fed Up (2014)

Prikazuje iskren pogled na hranu koju jedemo i odgovarajući problem gojaznosti u SAD-u. Ovaj film bavi se životom američkih porodica i kako ne razumeju važnost i zdravu prehranu. Kad odgledate, nesumnjivo ćete biti inspirisani da donesete zdraviji izbor

The True Cost (2015)

Srceparajući dokumentarac koji razotkriva stvarne živote ljudi koji su zaposleni u radionicama za odeću. Intervjuisani su dizajneri i radnici u radionici. Ovaj dokumentarac ispituje kršenja ljudskih prava koja se dešavaju u radionicama, kao i uticaj modne industrije na životnu sredinu.

I Am (2010)

Prikazuje kako je jednom čoveku biciklistička nesreća promenila život u naterala ga da razmisli dublje o njemu. Posle odgledanog filma shvatićete da iako ste individua možete promeniti svet.

2024 © - Vesti online