Petak 26.04.2019.
03:30
Vestionline

Torta od jagoda i pereca (VIDEO)

 
youtube
Torta od jagoda i pereca

Torta od jagoda i pereca je troslojni dezert koji se sastoji od preliva od jagode, sira i karameliziranih pereca. Ova poslastica nastala je šezdesetih godina u knjizi The Jois of Jell-o prema knjizi Farmers Almanac i od tada je postala ikonička južnjačka tradicija. Kombinacija hrskavih pereca, kremastog punjenja i opornih bobica je potpuno neodoljiva.

Jednu stvar je pametno imati na umu: iskoristite sveže, zrele jagode za ovaj recept da dobijete prekrasnu crvenu boju na vrhu. Ovaj dezert zahteva malo truda, jer postoje tri sloja.

Prvi sloj je korica pereca sa rastopljenim maslacem i šećerom. Ona se peče samo 10 minuta u peći na 180 stepeni. Kad se ohladi, možete ređati sledeći sloj. Sledeći korak je pravljenje punjenja od krem sira (možete koristiti lagani krem sir).

Ugrejte sok od jagode u koji ćete dodati želatin, zatim narežite sveže jagode i stavite ih kao poslednji sloj. Uradite to polako  kako ne bi pomerili srednji deo. Na kraju, možete staviti jagode jednu po jednu kao ukras, a možete je ukrasiti šlagom ili prah šećerom u prahu.

Ohladite je u frižideru. Kad dođe vreme za posluživanje, koristite oštar nož za rezanje slojeva.

2024 © - Vesti online