Utorak 23.04.2019.
00:30
Vestionline

Sedam stvari zbog kojih ćete zavoleti Mostar

pixabay.com
Mostar

Jeftina, lako putujuća, fascinantna i prelepa država očarava svojim lepotama, a posebno Mostar, drugi po veličini grad u Bosni.

Smešten na jugu, Mostar je samo preskakanje i skok iz gradova kao što je Dubrovnik u Hrvatskoj i Kotoru u Crnoj Gori i čini idealnu sestrinsku destinaciju. Naravno, i to je samo par sati udaljeno od glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva, i savršene je veličine ako želite provesti nekoliko dana uživajući u mirnom odmoru na obali. Nudimo vam sedam razloga zbog kojih ćete zavoleti Mostar.

Mostovi - Najpoznatiji je Stari most, simbolička struktura obnovljena nakon razornog rata devedesetih godina. Sad su dom nekih takmičenja i akrobacija na mostovima, ovo je epicentar turističke akcije u gradu - jer se mnogi okupljaju ispod da naprave lude snimke.

Muzeji - Na vrhu liste je Muzej rata i genocida koji je otvoren svakog dana od 9 do 19 časova.

Ulična umetnost - Puno ulične umetnosti kao i rupe od metaka su uobičajena pojava iu gradu. Mostar mnogo podseća na Bejrut u Libanu. Najbolje mesto za uličnu umetnost je područje Mostara Poznan kao "Snajperov toranj".

Odlična kafa - Ovo crno piće i izbor kafića je jedan od razloga zbog kojih ćete uživati u Mostaru.

Fascinantna istorija - Okupirana od strane mnogih carstava od Osmanlija do Austro-Ugarske i ne odbacujući nedavne tragične događaje, Mostar predstavlja fascinantno mesto za putovanje.

Pešačke ture - Obično je sastanak putnika u 9:30 ujutru kod muzeja Hamah u centralnom delu Mostara i traju do 18 časova.

Dnevni izleti - Poznat kao Moranova turneja (vlasnik kompanije koja se udvostručuje kao bekpakersi zove se Moran), ovo je neverovatno lični izlet ispunjen činjenicama.

2024 © - Vesti online