Nedelja 21.04.2019.
15:35
Gerila.rs, Vestionline

MMA borac bio na tribini Marinike Tepić, pa mu zabranili pristup sali

Facebook/Danijel Kokora
 

Pokušaj gospodina Kokore da stupi u kontakt sa predsednikom SO Kovin, Zoranom Bradanjijem, i od njega dobije podršku nije uspeo, iako obojica žive u istom mestu, Deliblatu kod Kovina. Danijel Kokora, istaknuti MMA borac i trener, u Kovinu i šire poznat kao primeran sportista i entuzijasta, za Gerilu kaže: "Uložio sam puno napora, znoja i novca da osnujem ovaj klub i da desetine dece okrenem sportu, u kome su mnogi od njih već postigli velike uspehe. Borio sam se i savladavao nedaće, korak po korak uspevao u svojim namerama iako nije bilo neke značajnije podrške lokalne samouprave, koju, istina, nisam ni tražio.

- Poslednjih nekoliko meseci sam bio pod konstantnim pritiskom da obezbedim članove kluba koji će ići na stranačke skupove SNS, jer bi to "bilo dobro za klub". Iako nisam pristalica SNS i njihove politike, nisam se politički isticao, znajući da bih time doveo u pitanje korišćenje sale malih sportova i kvalitetne treninge dece koja tu treniraju. Pre nekoliko dana sam bio na tribini narodne poslanice Marinike Tepić u mom rodnom selu Deliblatu, o kojoj se već dosta pisalo u medijima. Izgleda da je to presudilo da opštinska vlast, pokušavajući da se osveti meni, ostavi tridesetoro dece na ulici.

- Pokušavao sam da pozovem predsednika SO Kovin, Zorana Bradanjija, da bih se obratio za pomoć, jer živimo u istom selu i od detinjstva ga poznajem. Nije mi odgovorio na poruke, niti telefonske pozive. Nijednu pobedu nisam lako stekao, uvek sam se istrajno borio, pa će tako biti i sada. Ovo se neće ovako završiti - ogorčen je Danijel.

Po svemu sudeći, ovaj, još jedan i nizu bahatih postupaka kovinske vlasti, koja je nedavno donela odluku o gašenju nekoliko seoskih škola u opštini, već je ozbiljno zatalasao kovinsku i širu javnost i uskoro će uslediti odgovor. Kovinci pokazuju spremnost i odlučnost da stanu u zaštitu svog sugrađanina, istaknutog i primernog sportiste Danijela Kokore i dece koja žele da se bave sportom.

2024 © - Vesti online