Ponedeljak 09.08.2010.
14:28 >> 19:14h
Tanjug

Naomi Kembel flertovala sa diktatorom?

Trudi se da šarmira gde stigne: Naomi Kembel
 

Nakon što je potvrdila da je Tejlor dao Kembelovoj dijamante, Kerol Vajt je na suđenju u Hagu rekla i da su Kembelova i Tejlor tokom večere "blago flertovali", javlja BBC 

(Bi-Bi-Si).

Mia Farou

Posle Vajtove, o Tejlorovom poklonu manekenki svedočila je i američka glumica Mia Farou, ali se njeno svedočenje nije u potpunosti poklopilo sa svedočenjem Naomi Kembel prošle nedelje.

Poznata manekenka je, međutim, pred sudom ranije izjavila da tokom večere nije upoznala bivšeg predsednika Liberije, kao i da je dobila nekoliko malih komada dragog kamenja i to veče posle zabave, ali da nije znala da se radi o dijamantima, niti ko ih je poslao.

Tužioci su pozvali Miu Farou, Kembelovu i njenog bivšeg agenta Kerol Vajt da svedoče o dijamantima koje je Tejlor, koji dematuje bilo kakvu umešanost u trgovinu dijamantima, navodno poklonio manekenki posle jedne zabave 1997. godine.

Glumica je ispričala da je Kembelova ostalim gostima na zabavi rekla da joj je Tejlor poslao "ogromni dijamant" i da namerava da ga pokloni u dobrotvorne svrhe, navela je agencija AP.

Tejlor se izjasnio da nije kriv ni za jedno od 11 krivičnih deela za koje ga je optužio Specijalni tribunal za Sijera Leone.

On je optužen za ubijanje, silovanje, seksualno porobljavanje i regrutovanje dece vojnika.


Tužioci tvrde da je Tejlor naoružavao i komandovao pobunjenike koji su ubili i osakatili na hiljade osoba u građanskom ratu u Sijera Leoneu, prenose agencije.

2024 © - Vesti online