Subota 20.04.2019.
11:04
Vestionline

Gulit: Gvardiola više nikad neće osvojiti Ligu šampiona jer nema Mesija

twitter.com/gullitr
Rud Gulit

Rud Gulit (56), dvostruki prvak Starog kontinenta s Milanom (1989-90), a evropski šampion s Holandijom (1988), siguran je u svom uverenju da se španskom treneru Đozepu Gvardioli (48) neće ponoviti 2009. i 2011, kada je Barselonu s klupe predvodio do trijumfa u Ligi šampiona. Iako bogate gazde iz arapskog sveta mogu da mu dovedu u Mančester siti koga god poželi, Katalonac i treću godinu uzastopno kao trener "građana" uprkos najvećim pretenzijama ostaje praznih ruku u vodećem takmičenju evropskog klupskog fudbala. Siti je 2017. poklekao u osmini finala pred Monakom, sledeće godine u četvrtfinalu protiv Liverpula, a i sada u duelima s engleskim timom, pošto mu je put u polufinale preprečio Totenhem.

- Saosećam s Gvardiolom, ali znam da on više nikada neće trijumfovati u Ligi šampiona jer nema Mesija, koji mu je bio glavni adut u Barseloni. Tada je od Rajkarda nasledio neverovatno dobar tim, u kojem je argentinski as stasao za najveća dela. To mu nije pošlo za rukom ni s Bajernom, a titulu prvaka u Nemačkoj i ne računam kao uspeh jer se to Bajernu događa svake godine - što na um to na drum Gulit, koji je trenersku karijeru počeo da gradi u Čelziju još kao igrač, a zatim je vodio i Njukasl, Fejenord, Los Anđeles Galaksi i ruski Terek iz Čečenije (današnji Ahmat).

Posle odlaska iz Barselone (2012) Gvardiola je napravio pauzu od godinu dana, a zatim je preuzeo Bajern. S bavarskim velikanom je posustao u polufinalu Lige šampiona u sve tri godine (2014-16). Onda je došao na Ostrvo.

EPA/Nigel Roddis
Gvardiolino sumorno lice se ponavlja u sa Sitijem
2024 © - Vesti online