Petak 19.04.2019.
15:54
Tanjug, Vestionline

Đilas za dijalog opozicije i vlasti

www.mc.rs
Dragan Đilas

- Bez razgovora necemo smanjiti tenzije. A, koje je mesto dijaloga, fizicki, da li je to zgrada Skupštine ili negde drugo, to nije toliko bitno - rekao je Ðilas za Radio Slobodnu Evropu i dodao da "dijalog ne znaci sastanak šefova poslanickih grupa o skupštinskom dnevnom redu, već rešenje za ovakve situacije". 

Ðilas nije naveo ko bi trebalo da učestvuje u tom dijalogu i na kom nivou bi se on vodio, a rešenja su po njegovom mišljenju - "da Regulatorno telo za elektronske medije radi svoj posao, da Radio-televizija Srbije radi svoj posao, da dobijemo demokratska, fer izborna pravila, da smanjimo tenzije u društvu, i da dođemo do izbora na kojima gradani treba da kažu svoje mišljenje"

Uveren je da će "pre ili kasnije, do toga ipak doci", jer, ističe, "ova prica mora da se vrati u jedan mirnodopski režim, kako bismo došli do rešenja".

Večeras se, inače, održava Osnivacka skupština Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, a, kako je on ranije najavio, nju će formirati neke već postojeće stranke - Zeleni, Levica - kao i neke grupe građana, koje su već u Savezu za Srbiju.

2024 © - Vesti online