Petak 19.04.2019.
14:52
Vestionline

Čudna i zanimljiva konferencija Milojevića pred Čukarički

MN Press
Milojević pred Čukarički

Trener crveno-belih najviše vremena je komentarisao uspehe i plasmane u polufinala Lige šampiona Ajaksa, Dušana Tadića, kao i Lige Evrope Ajntrahta (Jović, Kostić, Gaćinović).

Sve je počelo konstatacijom da je Liverpul lako prošao među četiri najbolje ekipe u LŠ, na šta je Milojević odmah reagovao - pitanjem.

- Jel to onaj Liverpul što smo mi slučajno pobedili?

Potom, prebacilo se sve na sjajnu sezonu i plasman u polufinale Lige šampiona Ajaksa, čiji je lider Dušan Tadić.

- Ja im od srca čestitam. Kao čovek iz struke možete mnogo da naučite. Kad postavite pitanje “a gde to može fudbal dalje?” Eto gde može. Drago mi je da se vratila Ajaksova škola na velika vrata. Tu mislim na De Lihta, De Jonga i ostale. Ali, dolazimo do važnog zaključka. Daleko se otišlo sa ulaganjima, oni su dovedeni kao mladi i mnogo su plaćeni. Drago mi je, uživao sam gledajući ih. Biće interesantno. Neću da prognoziram, loš sam u tome... Pa ipak, eto, voleo bih da Ajaks ispadne u Ligi šampiona, a da osvoji titulu u Holandiji - pošto uvek bude sve suprotno od onoga šta mislim (smeh) – rekao je Milojević.

Govorilo se i o Ajntrahtu, gde igraju Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović koje vodi Adi Hiter.

- Divno, divno... Kostić je fenomenalan igrač, Luka Jović i Mijat Gaćinović pokazivali su i ovde izvanredan potencijal. Ne znam da li je ovo zenit igračkih mogućnosti, ali su baš blizu. To pokazuje da u našem prvenstvu ne možemo da postignemo da igrači budu to što jesu. Kao i u životu, to dokazuje da treba praviti prave izbore. Upoznao sam trenera Frankfurta, kada sam bio šef stručnog štaba Čukaričkog, a on Salcburga. Austrijanac voli igrače sa Balkana, a oni su kod njega nosioci igre. Svaka čast.

Pobeda Zvezde nad Liverpulom i tri gola Slavije Čelsiju na “Stamford brdižu”, pokazatelj su da je nepravedno zatvarati Ligu šampiona.

- Svet ide u drugom pravcu. Materijalno je pojelo ovaj svet. To je, nažalost, vrednost. I izgleda da će materijalizam prevladati i da će sve otići u pravcu zatvaranja lige.

2024 © - Vesti online