Petak 19.04.2019.
12:57
Vestionline

Specijalni dres PSŽ-a za Notr Dam (FOTO)

twitter.com/psginside
 

Požar koji je izbio u katedrali Notr Dam, simbolu Pariza pre nekoliko dana naneo je veliku štetu - uništen je deo krova i srušio se vrh tornja koji su držala četiri stuba visine 93 metra.

Za obnovu katedrale, čija je izgradnja počela 1163. godine i u kojoj je krunisano 80 kraljeva, biće potrebno mnogo novca, ali i godina.

Pari sen Žermen, kao i mnogi širom sveta, izrazio je duboku žalost zbog požara simbola Pariza i Francuske i najavio pomoć za obnovu.

Šampion Francuske izradio je posebne dresove sa motivom Nort Dama u kojima će igrati u nedelju protiv Monaka, u 33. kolu domaćeg šampionata.

Za PSŽ će to biti posebna utakmica, jer će imati priliku da pred svojim navijačima na Parku prinčeva zvanično osiguraju titulu prvaka Francuske.

Pari sen Žermen očekuje da će uspeti to da uradi nakon tri propala pokušaja. Sa Strazburom je odigrao nerešeno (2:2), a onda je pretrpeo poraze od Lila (1:5) i Nanta (2:3) u poslednja dva kola.

Važan meč u kome bi mogli i matematički da osiguraju titulu igraće sa simbolom Nort Dama na grudima, a najavili su da će identične majice moći da se kupe u njihovoj zvaničnoj prodavnici, kao i da će 10 evra od prodaje svake od njih biti uplaćene u fond za obnovu istorijske katedrale.

2021 © - Vesti online