Petak 19.04.2019.
12:59
Vestionline, Tanjug

Mihajlović: Za manje gužve na granicama 90 miliona dolara

Tanjug
Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva je navela da ministarstvo u Svetskoj banci ima dobrog partnera i izrazila zadovoljstvo što će saradnja biti nastavljena kroz unapređenje transportnog sektora u Srbiji, navodi se u saopštenju ministarstva. 

- Podrška koju nam pružate u reformi putnog sektora, ali i izradi strategije razvoja transporta u Srbiji nam je izuzetno značajna. Verujem da ćemo uspešno sarađivati i u daljoj reformi železničkog sektora, mnogo toga dobrog smo uradili i želimo da železnice učinimo još efikasnijim, kako u oblasti upravljanja, tako i u strukture zaposlenih i povećanja kapaciteta železnica - rekla je ona. 

Stiven Ndegva rekao je da je Svetska banka juče odobrila regionalni projekat koji treba da olakša trgovinu i transport na zapadnom Balkanu, ada je projekat vredan 90 miliona dolara, a da se posebno bavi uklanjanjem nefizičkih barijera i smanjenjem gužvi na granicama. 

Ndegva je potvrdio da je upravo otklanjanje barijera radi smanjenja gužvi na granicama jedna je od glavnih inicijativa potpredsednice Mihajlović u razgovorima sa svim predstavnicima zemalja regiona i međunarodnim finansijskim institucijama. 

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, kao i o izradi studije o rodnoj ravnopravnosti u transportnom sektoru koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sprovodi uz podršku Svetske banke, te konstatovano da je Srbija u ovoj oblasti primer dobre prakse u regionu. 
 

2024 © - Vesti online