Četvrtak 18.04.2019.
20:28
Vestionline

Zašto je poludeo gospodin R?

Maja Medić
 

Stručni žiri, u kome su ove godine glumac i profesor na Akademiji scenskih umetnosti Senad Bašić (predsednik žirija), reditelj i dekan Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu Pjer Žalica i glumac Erol Kadić, dodeljuje četiri nagrade "Velika liska": Grand Prix Festivala za najbolju predstavu u celini, Nagrade za najboljeg glumca i glumicu, Plaketu Ahmet Obradović za najbolju režiju i Nagradu "Mala liska" za najboljeg glumca ili glumicu večeri (dodeljuje se posle svake izvedene predstave u konkurenciji).

Nagrade dodeljuju i žiri publike i žiri medija. Festival će biti zatvoren 26. aprila kada će na svečanoj ceremoniji biti dodeljene nagrade.

Predstava Zašto je poludeo gospodin R? u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koju su pojedini kritičari proglasili najboljom u 2018. godini, na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu osvojila je nekoliko nagrada: za najbolju predstavu, najbolju režiju (Bobo Jelčić) i najbolju mušku ulogu (Boris Isaković za ulogu Gospodina R).

2024 © - Vesti online