Četvrtak 18.04.2019.
19:47
Vestionline

U čast poginulima u bombardovanju RTS-a

Branko Pelinović
 

U ponedeljak 22. aprila, u podne, u Galeriji RTS-a u Takovskoj 10 biće otkrivena maketa budućeg Memorijalnog centra u Aberdarevoj, uz izložbu fotografija Branka Pelinovića i skulptura Кatarine Tripković Pančić. Posetioci će čuti i prikaz knjige RTS Izdavaštva po filmskom scenariju Predraga Perišića "O životu i o smrti".

U 18.00 časova u Dečijem kulturnom centru u Takovskoj ulici, počinje Međunarodna konferencija u organizaciji UNS i RTS pod nazivom "Кraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima".

U 20.30 održava se komemorativni skup "Tišina u Aberdarevoj", na platou u Aberdarevoj ulici. U programu komemoracije učestvuju Hor RTS-a, umetnici, glumci i novinari i voditelji RTS-a. Кomemoracija je otvorena za sve građane koji žele da odaju počast našim tragično stradalim kolegama.

Nikola Ristić
O životu i o smrti

23. aprila nastavlja se Međunarodna konferencija "Кraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima". Istog dana, na Prvom programu u 20 časova emitovaće se dokumentarni film "Hronika najavljene smrti". Film se bavi razjašnjenjem zašto u tom bezumnom raketiranju civilnog objekta ipak niko nije ni morao, ni smeo da strada. 

U 21.25 sledi premijera filma "O životu i o smrti". Ovaj omnibus od pet fiktivnih priča inspirisanih tragičnim događajem iz 1999. godine, snimljen je u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa Radio televizije Srbije, u režiji Predraga Velinovića, i po scenariju Predraga Perišića.

U sredu, 24. aprila od 19 časova na Radio Beogradu 2 emituje se koncert u sećanje na poginule radnike "Samo viola" - Dejan Mlađenović. 

2024 © - Vesti online