Četvrtak 18.04.2019.
16:47
Vestionline, Tanjug, Sputnjik

Tužilac: Tramp nije sarađivao sa Rusijom

Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster
Foto: Arhiva

- Istraga nije utvrdila da su se pripadnici Trampovog predizbornog štaba urotili ili koordinisali sa ruskim vlastima u aktivnostima vezanim za izbore - rekao je Bar na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Bar je dodao da je kancelarija specijalnog tužioca istraživala i "napore ruske Vlade“ u vezi s objavljivanjem ukradenih dokumenata na sajtovima "Di Si Liks“, "Lucifer“ i delimično "Vikiliks“.

- Istražitelji nisu pronašli nijednog čoveka uključenog u Trampovu kampanju koji je umešan u širenje tih dokumenata - rekao je Bar. 

Istraga nezavisnog specijalnog tužioca Roberta Milera, koji je ranije bio na čelu FBI, počela je u maju 2017. godine. Glavni zadatak bilo je da se utvrdi da li se Rusija, ili neka druga zemlja, mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine i da li je bilo zavere članova predizbornog štaba Donalda Trampa s ruskim vlastima. 

Moskva kategorički odbacuje optužbe da se mešala u izbore u SAD, kao i da je umešana u hakerske napade. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da ne isključuje mogućnost da su hakeri iz Rusije, Azije, Latinske Amerike, ili čak iz SAD, odakle su veoma vešto i profesionalno mogli da "odapnu strelu“ na Rusiju.

2024 © - Vesti online