Ponedeljak 09.08.2010.
12:00
Vesti

Silajdžić izmišlja genocid u Omarskoj

Šta je sa ubijenim Srbima?: Branislav Dukić

"Silajdžić ne želi mir u BiH jer svojim izjavama podstrekuje na ponovni rat na ovim prostorima i na tragične sukobe u BiH", rekao je Dukić Srni, reagujući na govor Silajdžića u kompleksu Rudnika Omarska kod Prijedora.

Dukić je rekao da Silajdžić svojom izjavom pokazuje da je njegova želja da sa ovih prostora nestane srpski narod, kako bi ostvario svoj neostvareni ratni cilj - unitarnu BiH.


Silajdžić je rekao u kompleksu Rudnika Omarska, gde je odata počast stradalim logorašima nesrpske nacionalnosti, da će podržati izgradnju memorijalnog centra u Omarskoj, kao i da oni koji sprečavaju podizanje spomenika treba da budu svjesni da Omarska već jeste spomenik, jer se tu ljudi okupljaju. On je dodao da će se onima koji govore o otcepljenju jednog dela BiH "stati u kraj".


"Omarska je spomenik divljaštvu, ali u isto vreme i otporu. Po meni je ovo ovde genocid, jer je postojala namera da se istrebi nesrpsko stanovništvo. Borićemo se svim silama da se nepravda ispravi, ali taj proces ide jako sporo", rekao je Silajdžić.

Obeležja za ubijene Srbe u Sarajevu


Branislav Dukić je, povodom Silajdžićeve izjave da će u Omarskoj podržati izgradnju Memorijalnog centra za poginule Bošnjake, rekao da će srpski logoraši tražiti da se u bivšoj kasarni Viktor Bubanj, sadašnjoj zgradi Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu, izgradi Memorijalni centar za stradale Srbe u Sarajevu i da da budu postavljene 125 spomen-ploče o logorima u kojima su bili Srbi u tom gradu.

2024 © - Vesti online