Četvrtak 18.04.2019.
14:06
Vestionline

Tuce golova na dva meča 1/4 u istom danu: Beše tako još samo kad je Ajaksu polufinale izmaklo za dlaku

EPA/Dal Zennaro
Golgeter "rosonera" Filipo Inzagi ispred Petrija Pasanena na San Siru 2003.

Da je nesuđeni pogodak za het-trik Rahima Sterlinga i odlazak Mančester sitija u polufinale Lige šampiona promakao oštrom oku VAR-a, jučerašnji dan bi bio upisan u njene anale kao golgeterski najubojitiji na dva meča četvrtfinala u istom danu. Ovako, s nedovoljnih 4:3 za  engleskog prvaka protiv Totenhema i s ubedljivih Liverpulovih 4:1 u revanšu s Portom u Portugaliji izjednačen je rekord koji je postavljen pre 16 godina.

I tada su četvrtfinalni mečevi igrani u dva dana, i prve utakmice i uzvratne. U revanšima 23. aprila Mančester junajted je savladao Real s 4:3, ali ni njemu to nije bilo dovoljno kao što ne bešni ni njegovom gradskom rivalu, pošto je "kraljevski klub" u Madridu pobedio s 3:1. Na Old Trafordu je briljirao brazilski as Ronaldo, koji je za goste postigao het-trik. 

A na San Siru drama posle dvoboja Ajaksa i Milana bez golova u Amsterdamu. U tzv. zaostavno vreme se ušlo s 2:2. Holandski velikan je bio na pragu polufinala, ali ga je pokopao gol danskog napadača Jona Dala Tomasona. Podvigom protiv Juventusa, koji je oduševio fudbalsku Evropu, Ajaks je ovog puta na Apeninima prigrabio to što mu se izmigoljilo 2003, pa je polufinalista prvi put posle 22 godine, a "rosonere" je taj kasni gol vinuo sve do evropskog trona (bolji od Stare dame na penale na Old Trafordu).

Još jednom je u četvrtfinalu Lige šampiona palo tuce pogodaka, ali na sva četiri meča. Bilo je to 1997, u prvim utakmicama: Borusija (D) - Okser 3:1, Mančester junajted - Porto 4:0, Ajaks - Atletiko 1:1, Rozenborg - Juventus 1:1.

2024 © - Vesti online