Četvrtak 18.04.2019.
14:30
blic.rs, Vestionline

Dodik: Drvar bio i ostaće srpski grad

EPA/STEPHANIE LECOCQ
Milorad Dodik

Na pitanje da prokomentariše niz negativnih reakcija iz Federacije BiH na izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da će Drvar ponovo biti srpski grad, Dodik je istakao da ne vidi ništa sporno u izjavi ambasadora, navodeći da je rekao istinu o Drvaru.

- Drvar je bio i ostao srpski grad i izražavam zadovoljstvo što i Srbija zadržava pažnju na svakom mestu gde žive Srbi, bilo da je reč o Republici Srpskoj ili FBiH. Ono što je problematično u događaju za koji me pitate jeste histerija koja se svaki put pokrene u FBiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu. I ovom prilikom izražavam zahvalnost Srbiji što brine o Srbima, pa i kroz otvaranje konzularnih poredstavništava i u Srpskoj i FBiH - naglasio je Dodik, prenosi Srpskainfo.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvek i bio.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić reagovao je na tu izjavu, tvrdeći da "Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti", a slične izjave stigle su i od drugih bošnjačkih političara i udruženja.

Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru otvorena je 16. aprila.

2024 © - Vesti online