Četvrtak 18.04.2019.
13:15
N1

Građani blokirali radove na Trgu Republike

Tanjug
 

Oni su postavili saobraćajni znak na kome piše "Metro" i najavili obustavu radova do kraja dana.

Kako su ranije rekli iz Saveza za Srbiju, cilj akcija "Odbrana Beograda" je da se hitno obustave svi radovi u Beogradu kojima se, kako smatraju, nanosi šteta gradu i ometa svakodnevni život građana.

Ponovljen je poziv gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću na razgovor, kao i zahtev da se radovi obustave do održavanja referenduma.

Takođe, ponovo je zatražena smena zamenika gradonačelnik Gorana Vesića.

Kažu da se ne plaše najavljenih krivičnih prijava Gorana Vesića i naglašavaju da do danas nisu dobili nijednu.

Nakon obraćanja novinarima Marko Bastać se popeo na jedan od bagera posle čega su se

Tanjug
 

radnici bez incidenata pomerili sa gradilišta.

Upitan da li su u toku radovi na izgradnji žičare na Kalemegdanu, Bastać je rekao da trenutno u tom delu grada nema ni mehanizacije ni radnika, ali i najavio da će u slučaju da ti radovi počnu "telima braniti kulturno i istorijsko nasleđe koje Vesić pokušava da uništi".

Novinar Srđan Škoro ocenio je da je gradska vlast zatvorila Trg Republike kako građani ne bi mogli da protestuju na tom prostoru.

Tanjug
 

- Ono što aktuelna gradska vlast čini mogu da rade samo ljudi koji mrze ovaj grad. Gradska vlast čini da ovo postane najružnije mesto na svetu, ovim radovima brišu naše uspomene i naše sećanje na ovaj grad - kazao je Škoro.

Kako javlja reporterka N1, prisutnima su dobacivali predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić i još jedan čovek, ali je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać poručio okupljenima da ne reaguju na provokacije.

2024 © - Vesti online