Sreda 17.04.2019.
13:42
Vestionline

Blizanci koristili istu vozačku 20 godina

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dva brata, delila su vozačku dozvolu bez ikakvih problema do 2017. godine, kada je dozvola mlađeg brata bila suspendovana zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Kad god bi jedan od blizanaca upao u neku saobraćajnu nevolju zbog koje je ostao bez svoje dozvole, koristio bi bratovu dok njemu ne bude vraćena. Jedina briga im je bila da bar jedan od njih ima važeću dozvolu.

Njihova prevarantska šema je razotkrivena je u martu, kada je jedan od braće zaustavljen u rodnom gradu Điamusi u Kini zbog sumnje da je vozio sa nevažećom dozvolom što je u suštini i bilo tačno, samo što je ta dozvola bila u vlasništvu drugog blizanca.

Kada je policajac zaustavio vozilo, oba brata su bila u autu, ali sobraćajni policajac nije ništa primetio jer su oni nosili kape.

Zamolio ih je da skinu šešire (kape) i onda došao do zanimljivog, ali bizarnog otkrića.

- Iako izgledaju gotovo u potpunosti isto, postoje neke sitnice zbog kojih ih možete prepoznati kao što je gustina i dužina njihove kose - rekao je policajac Žao Sin.

Na iznenađenje policije, muškarac koji je upravljao vozilom nije pokušavao da se opravda, već je odmah priznao da je koristio bratovu dozvolu.

- Koristio sam istu dozvolu kao i moj brat 20 godina. Blizanci smo i mnogo smo slični - rekao je on.

Međutim, to priznanje mu nije pomoglo da se izvuče i kažnjen je sa 2.000 juana a istraga je još u toku.

2024 © - Vesti online